Labordiagnosztika - Táplálékintolerancia vizsgálat (46 tápanyag)

Labordiagnosztika allergiavizsgálat

Táplálékintolerancia vizsgálat (46 tápanyag)

Az IgG reakciók (ételintolerancia) sokkal gyakoribbak, mint az IgE reakciók (ételallergia).
Az IgG reakciók hosszú idő alatt alakulnak ki.
Számos krónikus betegség tünetei javíthatóak ezen élelmiszereknek a kivezetésével.

Nincs Immunreakció – van immunreakció:

Az allergia immunreakcióval jár, amelyben az immunrendszer túlzottan reagál az élelmiszerre. Az immunrendszer allergénnek tekinti az adott anyagot, és antitesteket termel, amik különböző vegyületek (például hisztamin) felszabadulásához vezetnek és tüneteket okoznak.
A táplálékintolerancia esetén nincs immunreakció, hanem az egyén az élelmiszerre adott nem megfelelő immunválasz miatt tapasztal panaszokat.

A betegség oka a bél falának zavart funkciója.
A fokozott permeabilitás (áteresztő képesség), esetén a részlegesen lebomlott táplálékmolekulák is a keringésbe kerülnek és az aktiválódó immunrendszer által termelt IgG típusú ellenanyagok vezetnek a különböző tünetek megjelenéséhez.

A kialakulásához hozzájárulhat:

  • bélflóra megváltozása
  • hyperaciditás
  • egyoldalú táplálkozás
  • gyógyszeres kezelés
  • fertőzések
  • tartósítószerek
  • alkohol, nikotin
  • stressz

Az ezekre kialakult immunválasz gyulladást okozhat, mely krónikussá válik az egész szervezetben.

Tünetek:
hasmenés, székrekedés, gyomorpanaszok, hányinger, migrén, ízületi rendellenességek, koncentrációhiány, bőrbetegségek és súlyproblémák.
Ezek a tünetek sokszor csak az étkezés után több idővel (órák, napok) később jelentkeznek, így a panasz és a táplálék összekapcsolása nem mindig egyértelmű.
A tünetek enyhítésére, illetve megszüntetésére eliminációs diéta javasolt, azoknak az élelmiszereknek a kizárásával, mely a legmagasabb IgG értéket mutatta.

46 táplálékspecifikus IgG:

alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvízi hal (lazac, pisztráng), élesztő, fehérhalmix (tőke-és lepényhal), fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kagyló és rák, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprikamix (piros, zöld sárga), paradicsom, póréhagyma, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség (borsó, lencse, bab)

Mintavétel előtti teendők:

A vizsgálatot éhgyomorra szükséges elvégezni, miszerint a vérvételt megelőző 12 órában étkezni nem javallott. Víz fogyasztása megengedett.

46 táplálékspecifikus IgG:

42.500 Forint

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 7.00 - 20:00
(bejelentkezés alapján)
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Munkatársaink kivételesen képzettek és segítenek minden orvosi kérdésben.

Ismerjék meg munkatársainkat

Rácz Lívia labordiagnosztika vérvétel

Rácz Lívia

Klinikai laboratóriumi szakasszisztens

Dr.Király Andrea

Belgyógyász szakorvos