Labordiagnosztika - Nutritív allergia vizsgálat allergén spec IgE

Labordiagnosztika allergiavizsgálat

Nutritív allergia vizsgálat allergén spec IgE

Az IgE táplálékallergia az immunrendszer túlzott reakciója bizonyos ételekre.

Az IgE típusú antitestek szerepet játszanak az allergiás reakciók kialakulásában.

Amikor valaki IgE táplálékallergiában szenved, az immunrendszer túlzott mennyiségű IgE antitestet termel, melyek hozzákapcsolódhatnak a szervezetben található egyéb sejtekhez, amelyek hisztamint és más vegyi anyagokat szabadítanak fel.

Nincs Immunreakció – van immunreakció:

Az allergia immunreakcióval jár, amelyben az immunrendszer túlzottan reagál az élelmiszerre. Az immunrendszer allergénnek tekinti az adott anyagot, és antitesteket termel, amelyek különböző vegyületek (például hisztamin) felszabadulásához vezetnek, amelyek a tüneteket okozzák.

A táplálékintolerancia esetén nincs immunreakció, hanem a szervezet az élelmiszerre adott nem megfelelő válasz következtében tapasztal panaszokat.

A leggyakoribb tünetek:

hasmenés, székrekedés, gyomorpanaszok, hányinger, migrén, ízületi rendellenességek, koncentrációhiány, bőrbetegségek és súlyproblémák.

Fontos megjegyezni, hogy az IgE táplálékallergia súlyossága változó lehet. Néhány ember csak enyhe tüneteket tapasztal, míg másoknál súlyos akár életveszélyes allergiás reakciók alakulhatnak ki, amelyek anafilaxiának neveznek. Az anafilaxia egy sürgősségi állapot, amely az egész testet érinti, és azonnali orvosi ellátást igényel.

Eredmény: 7-9 munkanap

Nutritív 26 allergén:

földimogyoró, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, búza, zab, kukorica, szezámmag, hajdina, tojásfehérje, tehéntej, tőkehal, szója, narancs, alma, banán, őszibarack, paradicsom,sárgarépa, burgonya, fokhagyma, kiwi, mustár, mango, ananász

Nutritív 9 allergén (húsok):

tőkehal, garnélarák, kék kagyló, tonhal, lazac, disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús 

Nutritív teljes allergén (35):

földimogyoró, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, búza, zab, kukorica, szezámmag, hajdina, tojásfehérje, tehéntej, tőkehal, szója, narancs, alma, banán, őszibarack, paradicsom,sárgarépa, burgonya, fokhagyma, kiwi, mustár, mango, ananász, tőkehal, garnélarák, kék kagyló, tonhal, lazac, disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús 

Mintavétel előtti teendők:

A vizsgálatot éhgyomorra szükséges elvégezni, miszerint a vérvételt megelőző 12 órában étkezni nem javallott. Víz fogyasztása megengedett.

Nutritív 26 allergén:

21.000 Forint

Nutritív 9 allergén (húsok):

11.000 Forint

Nutritív teljes allergén (35):

28.000 Forint

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 7.00 - 20:00
(bejelentkezés alapján)
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Munkatársaink kivételesen képzettek és segítenek minden orvosi kérdésben.

Ismerjék meg munkatársainkat

Rácz Lívia labordiagnosztika vérvétel

Rácz Lívia

Klinikai laboratóriumi szakasszisztens

Dr.Király Andrea

Belgyógyász szakorvos