Az MD orvosi kollagén terápia

Az MD orvosi kollagén terápia egy olyan újszerű, innovatív megoldás mozgásszervi problémákra, amely a károsodott szövetek helyreállítását célozza.
A szöveti regeneráció támogatásával erősíti a mozgásszervrendszer elemeit, ezért használatával nem csak a fájdalmat tudjuk csökkenteni, hanem a panaszok okát is tudjuk kezelni.

A kollagén injekció csökkenti az izületi fájdalmat és sok esetben megszünteti.

A kollagén az ízületet alkotó képletek (szalagok, porcok, ízületi tokok, az ízületet mozgató inak, izmok) alapvető építőeleme, az ízületet alkotó szöveteknek akár 80-90 százalékát a kollagén adja.

Tulajdonképpen a kollagén biztosítja a szövetek rugalmas vázát és nélkülözhetetlen a szöveti regenerációhoz.

Miért alkalmazható ez a terápia jó eredménnyel mozgásszervi problémák kezelése esetén?

Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy az injekció formájában ízület köré juttatott kollagén bejutva a szövetekbe, további kollagén termelésre serkenti a kötőszöveti sejteket.

Fontos, hogy a szervezetben nagy mennyiségben előforduló anyagról van szó, így nem befolyásolja negatívan a véralvadást, vércukorszintet, veseműködést.

Emiatt idős, krónikus betegeknél is biztonsággal alkalmazható és mivel nem minősül doppingszernek, ezért sportolók, élsportolók kezelésénél is elsőként választható terápiás lehetőség.

MD Orvosi kollagén kezelésének a menete:

Az MD orvosi kollagén kezelés során a steril ampullák tartalmát vékony tűvel, apró injekciókkal juttatjuk be az érintett területre. A diagnózistól, a tünetek súlyosságától függően általában négy-hat kezelést szoktunk javasolni, de ez betegenként változhat.
Fontos, hogy az ampullák tartalmát általában az ízületet körülvevő területre, több pontba eloszlatva juttatjuk be, és a vékony tűvel minimálisra csökkenthetjük a lehetséges szövődmények veszélyét és a betegnek okozott kellemetlenséget is.

A kollagénterápia legtöbb mozgásszervi probléma esetén ajánlható kezelés, ami hatékony megoldást jelenthet kopásos tünetek, gyulladások, túlterhelések, sportsérülések kezelésében.

Használatával tartós fájdalomcsökkentést, az életminőség javulását érhetjük el, így hosszú távú megoldást nyújthatunk a mozgásszervi problémákkal élő betegeknek.

Sportsérülések esetében is kiválóan alkalmazható.

Kapcsolat felvétel

Bármilyen általános vagy orvosi kérdéssel forduljon bizalommal recepciósunkhoz.

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 7.00 - 20:00
(bejelentkezés alapján)
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Munkatársaink kivételesen képzettek és segítenek minden orvosi kérdésben.

Ismerjék meg munkatársainkat

Dr.Duka Ede ortopéd szakorvos

Dr.Duka Ede

Ortopéd szakorvos

Nézze meg videónkat a témával kapcsolatban!