Kinesio tape

Kinesio tape Gyógytorna

Kinesio tape tudnivalók:

A Kinesio tape egy speciális, rugalmas tapasz, amelyet a mozgás és a sporttevékenységek támogatására, valamint az izmok és ízületek funkcióinak javítására terveztek.

Néhány alapvető információ a Kinesio tapaszról:

Anyaga és Kialakítás:

A Kinesio tape neve onnan ered, hogy az anyag és a tapasz kialakítása követi a bőr természetes rugalmasságát. A tapasz általában pamutszövetből készül, és rugalmas, lélegző, vízálló, hipoallergén ragasztóanyaggal van ellátva.

Célja:

A Kinesio tape fő célja a mozgás támogatása és az izmok, ízületek és szalagok támogatása. A kineziotape alkalmazása segíthet csökkenteni az izomfeszültséget, javítani az ízületi mozgást, támogatni a helyes testtartást, valamint segíteni a duzzanat és fájdalom csökkentésében.

Szín és Forma:

A Kinesio tape kapható különböző színekben, és a szín általában nemcsak esztétikai okokból választható ki, hanem funkcionális szempontokból is. 

Felhelyezési Technikák:

A Kinesio tape felhelyezésekor számos különböző technikát alkalmazhatnak a kívánt hatás eléréséhez. A szakemberek specifikus módon helyezik fel a tapaszt az izmok vagy szalagok körül, figyelembe véve az egyéni szükségleteket és az adott probléma természetét.

Hipoallergén és Vízálló:A Kinesio tape hipoallergén, ami azt jelenti, hogy az allergiás reakciók kockázatát minimalizálják. Emellett a vízálló kialakítás lehetővé teszi a fürdést vagy zuhanyzást anélkül, hogy a tapasz elveszítené hatékonyságát.

Hogyan Működik:

A Kinesio tape használata vélhetően stimulálja a bőr receptorait és javítja a vérkeringést, így segítve az izomaktivitást és az ízületi mozgást.

FONTOS tudnivaló!

A Kinesio tape alkalmazására a szakemberek speciális képzésen vesznek részt annak érdekében, hogy hatékonyan alkalmazzák a tapaszt és optimalizálják annak használatát a különböző terápiás célok eléréséhez.

Mindig fontos szakemberrel konzultálni, mielőtt bármilyen típusú tapaszt alkalmaznánk, különösen ha valamilyen egészségügyi problémával küzdünk.

Kinesio tape

4.000-8.000 Forint

Nézze meg videónkat a témával kapcsolatban!

Kapcsolat felvétel

Bármilyen általános vagy orvosi kérdéssel forduljon bizalommal recepciósunkhoz.

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 7.00 - 20:00
(bejelentkezés alapján)
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Ismerjék meg munkatársainkat

Munkatársaink kivételesen képzettek és segítenek minden orvosi kérdésben.

Takács-Menner Anita

Gyógytornász

Kátai Fanni

Gyógytornász