Inbody Testösszetétel mérés

Inbody Testösszetétel mérés

A testösszetétel-mérés egészségmegőrző, preventív szerepe kiemelkedő, ezért szűrés jelleggel évente, nyomonkövetés esetében 3-6 havonta ajánlott megismételni.

Az InBody 770 egy fejlett testösszetétel-elemző eszköz, amely részletes betekintést nyújt a test összetételébe. Ennek elvégzése több okból is hasznos lehet:

Mit mér? Az InBody készülék különböző paramétereket mér, mint például a testzsír százalékot, az izomtömeget, a test víztartalmát, valamint az egyes testrészek izom- és zsírtartalmát. Ezenkívül megméri az úgynevezett “visceral fat” vagyis zsigeri zsír szintet, ami a belső szervek körüli zsírréteget jelenti.

Miért érdemes időnként elvégezni?
A rendszeres mérés segíthet nyomon követni az egészségügyi és fitnesz célkitűzéseink fejlődését vagy annak hiányát. Segít felmérni az edzési programok hatékonyságát, táplálkozási szokások változásainak hatását, valamint általános egészségi állapotot.

Kinek ajánlott? A testösszetétel mérés mindenkinek ajánlott, aki szeretné jobban megérteni testének összetételét és egészségi állapotát. Hasznos olyan személyeknek, akik egészségügyi állapotukat szeretnék monitorozni, sportolóknak, edzési programban résztvevőknek, különösen ajánlott, hiszen valós képet adhat az edzésforma és étrend hatékonyságáról.

BMI (Body Mass Index, azaz testtömegindex): A testtömegindex ma a legelfogadottabb képlet vagy módszer, melyet az egészséges/ideális testsúly, túlsúlyosság vagy soványság meghatározására használnak.

A módszer Adolphe Quetelet (1796-1874) belga csillagász, matematikus, statisztikus nevéhez fűződik.

Kiszámítása során a kilogrammban megadott testtömeget osztják a méterben mért testmagasság négyzetével.
Például ha 80 Kg vagyok és 1.8m magas, akkor 80:3,24=24.69

A vizsgálat menete: A mérés során a vizsgált személy mezítláb áll az InBody gép platformjára, és fogja a két karral felszerelt elektrodákat. A gép egy gyenge elektromos áramot bocsát át a testen, amelynek ellenállása alapján méri meg a különböző testösszetétel paramétereket. A testünk zsír és izom arányát, ebben az esetben bioelektromos impedancia analízis (BIA) segítségével határozzuk meg.
A testünkben lévő lágy szövetek eltérő víztartalommal rendelkeznek így a zsírszövetnek alacsonyabb a víztartalma, mint az izomszövetnek, emiatt a különbség miatt a test vezetőképességéből kiindulva, a készülék képes kiszámolni a testzsír- és vázizom százalékos értékét és pontos mennyiségüket kilogrammban.

A mérés gyors, non-invazív és fájdalommentes, általában 15 percet vesz igénybe, az eredmény kiértékelésével együtt.

Következő időpont: július 17.
Online jelentkezés ITT!

Dr.Nemes Orsolya Sarolt

Táplálkozási tanácsadás - Sporttáplálkozás CrossFit level 1 edző