2024-ben változtass! - Hogyan vágj bele az életmódváltásba?

Esztergom Egészségközpont

Ha szeretne elindulni ezen az úton, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot: kapcsolat@markomplex.hu

2024-ben változtass! - Hogyan vágj bele az életmódváltásba?

Az európaiak évente átlagosan négy kilót híznak, különösen az ünnepek alatt. Ezért sokan újévkor fogadalmat tesznek a túlsúly leadására és egészségesebb életre. Az életmódunk és a fogyasztott táplálékok minősége gyakran nem támogatja a súlycsökkentést, és a saját egészségi állapotunkat is kevésbé ismerjük, míg személyre szabott tanácsért ritkán fordulunk szakértőhöz. Általános tanácsok helyett a siker érdekében: konzultáljunk táplálkozási szakértővel és végezzünk személyre szabott egészségügyi vizsgálatokat.

Trendek helyett egyéni megközelítés

Januárban gyakran próbálunk ráugrani egy új trendre vagy étrendre, amely másoknak bevált, és új mozgásformákat bevezetni. De ami másnak jó, az nem feltétlenül működik nekünk! A sikeres életmódváltás nem a divatos diéták követéséről, hanem az egyéni szükségleteink megértéséről és azoknak megfelelő cselekvésről szól.

​​Hogyan őrizzük meg hosszútávon az újévi elhatározásainkat?

Az erős akarat és a kitartás nélkülözhetetlen, különösen, amikor egy fárasztó nap után hívogatóbbnak tűnhet a kanapén való lazulás egy pohár bor és egy tálka chips társaságában, semmint belekezdeni egy edzésbe.

Beszéljünk elhatározásainkról egy szakemberrel, így további ösztönzést kaphatunk tőle.
Amennyiben olyan szakértőt találunk, aki a laboreredményeket és a tünetek összességét képes értelmezni, akkor jó úton járunk a céljaink felé!

A labordiagnosztika révén a szakember – és így a páciens is – olyan létfontosságú információkhoz juthat, amelyek alapjaiban alakíthatják át az együttműködésüket és a terápiás célokat.
Például, az eltérő tesztek segítségével meghatározható a páciens bélflórájának állapota, a szervezet laktáttermelési képessége, az inzulinérzékenysége, továbbá felmérhető a különböző betegségek kialakulásának kockázata, a vitaminháztartás állapota, vagy a pajzsmirigy működése. Ezek az adatok lehetővé teszik, hogy az étrendi javaslatok még inkább az egyénre szabottak legyenek.

Dr.Nemes Orsolya Sarolt

Táplálkozási tanácsadás - Sporttáplálkozás CrossFit level 1 edző